MOTO GUZZI
KLUB TŘINEC


Stelvio

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
Tádžikistán 2017
Expedice Bosna 2013
Kalendář 2018
Kalendář 2017
Kalendář 2015
Kalendář 2014
Kalendář 2013
Around CZ - part I
Around CZ - part II
Uvázali kozu 2011
Vyjížďka Těšín
TEST RIDES 2011

-----------------

Naše staré!

Sekce JAWA, ČZ

Ubytování Beskydy
Penzion U Mánesa

Ubytování pro motorkáře

tel: 608 889 062
Houslista Napište

Logo klubu

Klubový kalendář 2019

Prolog

Nedopsané stránky z minulých let se bohužel stávají pravidlem, zážitky z cest na dvou kolech zůstávají jen v mysli a na "papír" nějak nejdou dohodit. Chybí čas, ale je důležité, že chybí jen na psaní, nikoliv na jízdu. Loňský rok byl od severu na jih, Nordcap, Lastovo, Alpy a mezi tím, jak jinak, než enduro v Rumunsku. Ve stáji přibyly nové 2 kozy BMW R1150GS a AJP PR5 250 Enduro.

S přáním moto cest bez nehod a ve zdraví Al.

Co se v klubu děje

Aktuálně

20. červenec až 9. srpen - Albánie

30. 7. - Čas letí jako z praku a my máme polovinu cesty za sebou. Poflakování na plážích Jadranu v albánské Himare a skvělá rakija už za námi. Zítra ráno startujeme přibližování k domovu, ale ještě nás čekají 2 dny v albánských horách, černohorský Durmitor atd. Všichni v pořádku, technické problémy jen na KTM, opět teče na reklamaci před odjezdem vyměněné gufero převodovky a pravému přednímu brzdiči se nelíbí horko na jihu, a tak se přehřívá a snaží se uvařit kapalinu. Snažím se nebrzdit přední brzdou a šetřit ji jen na nějakou krizovku.

 

 

Leden

Od vilijuvky v prosinci neuběhlo mnoho vody, ale pokec o motorkách a plánování cest krátí dlouhou chvíli, kdy nechceme mít z cendur slanečky a na Elefanttrefen se nikomu v bílém bordelu nechce. Ale lehká endura vymizí po sněhu ze zahrady a kopec srandy a driftů na bílém prostěradle je tu:

Sněhová přeháňka - lednové enduro 2019

Únor

Do stáje přibyla oranžová rakouská koza a šťasný majitel se zubí pod přilbou, před první zkušební jízdou. Ale stejně na skrblíka musím prásknout, že si nechtěl koupit hrníček na kafe do práce, a to stál jen 0,1 % ceny stroje! A ta zelená - přestříkat nebo navštívit Österreichisch Geschäft mit arbeitskleidung, tam bude oranžové genug! HaHa! Přejeme mnoho šťastných kilometrů v sedle KTM 1050 Adventure S

Aby toho nebylo málo, Filipovi jsme přivezli Verzýska od Kawy. Zatím si hoví v garáži. Páníček totiž ještě nemá řidičák. Držíme palce u zkoušek, a brzy řidičák A2!

1. březen - Motosalon Praha

Ráno na nádraží v Třinci se nás sešlo..., že jsme "žlutého" z poloviny zaplnili. Šampáňo v kupé na snídani... rum, kontušovka, čert, jeřabinka, ořechovka,višňovka a vanilková. Přijít ožralý, nechat se přivést na vozíku jako zvíře!

Co nás zajímalo nejvíce: Moto Guzzi V85 TT, KTM 790 Adventure R, BMW 850 GS Adventure, no prostě lehčí střední třída, a pak specialitky a parádičky od MV Augusty apod.

Večer tradiční bečička a tataráček, někteří vystřízlivěli, další se topili ve zlatavém plzeňském moku, prostě tradice a rozborka zážitků z výstavy.

Duben

A konečně je tady! "Tetka". Abyste správně rozuměli, nepřijela tetka s upečenou buchtou na neděli, ale Moto Guzzi V85 TT rozšířila počet motocyklů Guzzi v našem klubu, počítám-li i Radimovo čerstvě dvezené Griso na pět (2x Stelvio, V85 TT, Griso, Lario)

Chlívek změnily hned 2 F 650 GS, Karkulka se odstěhovala natrvalo někam do Pardubic a Žluťásek (vlastně nevím jaké jméno Soňa svému miláčkovi dala) jen přejel z Těšína do Stříteže.

Květen

Enduro škola Luční kobylka - přeložena na lepší časy

  • enduráci, cenduráci, sidecáristi a doprovodná motohavěti, základna enduroškoly bude ve Stříteži (u Českého Těšína) č.p. 25
  • učitelskej je předběžně domluven Ruda (testovací jezdec MITAS)
  • enduro trať za Karvinou a jiné luční kousky, případně pro silné nátury ještě beskydský noční výlet
  • spánek na posteli za hubičku domácí paní v penziónu U Mánesa ve Stříteži
  • žrádelník a pitevník bude připraven
  • předběžný zájem pište na email: nasekozy@nasekozy.cz

V květnu přibylo do Radimova muzea i nádherné Griso ve speciální edici s úžasnou zelenou metalízou a hnědým sedlem - to je paráda.

A aby přírůstků nebylo málo, ještě nás čeká další, ale nechte se překvapit, nerad bych to zakřiknul!

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------

Naše stará nostalgie - pozdně podzimní stelvijní pastva

Obsah této stránky vyžaduje novější verzi aplikace Adobe Flash Player.

Získat aplikaci Adobe Flash Player

 

Nevíte kde složit hlavu s motorkou? Penzion U Mánesa, č.p. 25, Střítež u Českého Těšína
penzion@u-manesa.cz - www.u-manesa.cz Rezervace ubytování: +420 777 135 512
GPS: Loc: 49°38'463"N. 18°34'39.521"E - Mapa