MOTO GUZZI
KLUB TŘINEC


Stelvio

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
Expedice Bosna 2013
Kalendář 2015
Kalendář 2014
Kalendář 2013
Around CZ - part I
Around CZ - part II
Uvázali kozu 2011
Vyjížďka Těšín
TEST RIDES 2011

-----------------

Naše staré!

Sekce JAWA, ČZ

 
Ubytování Beskydy
Penzion U Mánesa

Ubytování pro motorkáře

tel: 608 889 062
Houslista Napište

Logo klubu

Klubový kalendář 2016

Prolog

Rok se s rokem sešel a motorky pomalu načítají kilometry roku 2016. Jestliže Honda CRF 250 Ljsem vloni psal o kontinuální sezóně, pro letošek to platí zrovna tak, až na ten chřipkový leden a ploténky, které si vzaly na bedra výhřez místo páteřáku a lenivce, kteří čekají až sluníčko povyskočí nad rozkvetlou třešní. A v této situaci v půli února na enduru přibylých 150 km z lesů vod a strání je docela pěkné, i když ve srovnání s dakarskou erzetou nebo litrem slivovice pro dva moravské muzikanty je to zrnko máku v makovici! Jenže zrnko k zrnku... makovička k makovičce... a kilometrové pole v prosinci na tacháči vykouzlí alkaloidickou euforii stejně tak, jako 3 000 let př. n. l. Sumérům činila zelená makovička, "rostlina radosti". S přáním moto cest bez nehod a ve zdraví Al.

Co se v klubu děje

28. 9. Tři dny před nebo po - KUDY KAM?

Co se letos odehrálo

27. - 28. 8. Enduro Beskydy

9. - 16. 8. Romania Up & Down Foto

7. 7. - 14. 7. Romanian Enduro DeLight Foto

17. - 18. 6. Babská jazda, Nitranské Rudno, pouze babská složka klubu

29. 4 . - 2. 5. Valdov, akce s Mototrempy

4. 3. Motosalon Brno

2. 4. - 3. 4. Lázně Jeseník, návštěva kamaráda v Lázních

BETA23. 3. Přibylo ve stáji

15. - 17. 3. - Enduro škola Pozdatín

  • 2. ročník akce mototrempů, nemrzlo
22. 1. - Pivní pokec u bečky, v malé chlapské komorní klubové sestavě se kuly se pikle na letní prázdninový výjezd do Albánie

12. 2. - Enduro víkend, zopakovvali jsme si prosincové řádění na hondích endurech CRF 250 L. Počasí úžasné, teploučko, na trati bahníčko a na závěr vnější očista - H2O, vnitřní očista - Pilsner, Koniferum.

Co se dělo loni

31. 12. Klubový Silvestr, letos u Toma v Českém Těšíně.

12. 12. - Enduro víkend, prosincové řádění na hondích endurech CRF 250 L. Počasí úžasné, teploučko, na trati bahníčko a na závěr vnější očista - H2O, vnitřní očista - Ryzáček z pivovaru Koníček, Koniferum.

Čtěte: Motohouse 10/2015

Radimovi vyšel článek, dumka o tom, jak nás výrobci motocyklů berou na hůl.

Ve stájích 2015 přibylo: Stelvio 1200 NTX

"Mám 2 varianty - MG Stelvio nebo Triumph Tiger", s tím přišel Robert na pokec. Jenže půjčil jsem mu na chvilku Stelvio, ať ví do čeho jít. A bylo vymalováno. Jak jinak, muzikanta ten zvuk vždy lapí. Už se zdálo, že žádné Stelvio do Vánoc na trhu nebude. Ale po bezesných nocích v Internetu se přece jen jedno našlo. Zbývá jen popřát desetitisíce úžasných kilometrů ve zdraví Roberta i motorky. A taky chápající rodinu, protože když je pěkně, hup do sedla, á sakra, sekačka v kůlně! Tož aby sis Roberte nemusel na Guzzině zpívat písničku Blafu "Ich habe spurnom babe"!

3x Honda CRF 250 L

Výstavy někdy vyjdou na pěkný balík. Chodili jsme kolem Hondí hobby krosky jako mlsní kocouři. Přiznám se, že já už třetí výstavu. Nakonec jsme se plácli přes kapsu, vypsali výběrovku a počátkem dubna odváželi z Hondy v Šenově 3 sestry, tedy vlastně zpočátku jen 2, protože třetí si chtě nechtě musela počkat, až přijde ten pravý čas. Jen prodejce nechápal, že někdo může nechat zaplacenou motoku stát v prodejně skoro 3 měsíce. A že je s nimi docela sranda, můžete shlédnout zde

Orlické hory, 3. 10. - 4. 10.

Vyrazili jsme jen dva (Al a Josef), ostatní makali na zahradách, protože "práce je zajíc a uteče". Z Třince úprkem do Opavy, lesy Jeseníků pozdravit kamarády na srazu v Bobrovníku (Livpová Lázně) a na Bernarda do Orlické chaty U Rampušáka nad Zemskou bránou. Pokec s partou polských motorkářů o cestách do Gruzie, Arménie, Bosny. Průjezdy skrz ranní Orličky s převalující se nízkou oblačností byly úchvatné stejně jako proluněné cesty přes Rejvíz v Jeseníkách a zoraná pole s remízky na konci Slezska kolem Osoblahy. Ještě že jsme nepodlehli zahradničení, protože "práce není zajíc"!

Český ráj, 28. 8. - 30. 8.

"Do Českého ráje cesta příjemná je..." Ivan Mládek určitě nejel ze Slezska, a stejně se trefil. Schválně jsem vybral silničky 3 a nižsší třídy, dědinky, lesíky, pole a políčka a jen 500 m pátečního hustého provozu na silnici 1. třídy. Náš kamarád Petr, milovník této úchvatné přírodní lokality, který zde zná nejen každou skálu, ale i každý větší kámen, který se vždy, když jede kolem, musí po ráji proběhnout, se zhostil úlohy průvodce a prohnal naše nožičky 15 km túrou. A aby zážitků nebylo málo, na jednu skálu jsme se dokonce i vyškrábali. Po tělocvičení pivo náležitě bodlo, samozřejmě že ne jedno! Cesta sem byla tak hezká, že jsem jen obrátil v navigaci trasu a tradá v něděli zpět. Příští rok se vrátíme!

Krkonoše aneb na Sněžku pěšky, Adršpach, 3. 8. - 5. 8.

 

Jen co jsme se vrátili z naší dlouhé prázdninové cesty, už jsme opět byli na cestě, tentokrát s doprovodným vozidlem kamarádů sousedů. Jo, to se cestuje, nalehko, bez kufrů, vše v objemném zavazadlovém protoru oktávky.

 

 

Bosna 2015 aneb podél řeky Driny, 9. 7. - 19. 7.

Fotogalerie zde

Slovensko, Maďarsko, Srbsko, Republika Srpská, Bosna a Hercegovina, Černá Hora, Chorvatsko, Slovinsko. Národní parky Tara s jezerem Zaovine, Sutjeska, Durmitor, Jadaran.

- 2x Stelvio 1200, 2x BMW 650 GS, Yamaha Super Tenére 750

Cross Area Girová, 1. 5. - 3. 5.

Zmizeli jsme v Beskydech pod Gírovou na chalupě a samotě s velkým soukromým pozemkem, který se na chvilku proměnil v Cross Area. Nezvykle vypíchnu, že se snědly 3 bábovky, a to pečené v "opravdické troubě" rozpálené dřevem, jak jinak než kynuté na droždích! Ostaní nebudeme rozvádět, protože jako vždy chybělo a bylo třeba dojet pro nové zásoby! A nakonec kus filmu zde

Annín, MG sraz - 7. 5. - 10. 5., pivní čtvrtek v První kozí, spol. s r. neo. se opravdu vydařil, kontrola krve v alkoholu ukazovala ještě v poledne 0,4. Za trest jsme pili na srazu birel!

Ukrajina, Rumunsko, 1. 5. - 10. 5.

Část naší party, tedy Radim s Luckou, se vydala na květnový trip Ukrajinou a Rumunskem. Pohoří Fagaraš ještě bylo pod sněhem, stejně jako cesta sedlem.

Enduroškola - Pozdatín, 17. - 18. 4.

Dostali jsme pozvánku od skupiny mototrempi.cz zúčastnit se endurotréningu na trati v Budišově u Třebíče. Video od hejlovi.com naleznete zde

Motosalon a Motocykl, tradiční návštěva Prahy - motorky a pivnice!

Zima 2015

Zimní výlety 2015

Když Vám střelí v zimě v bedně, dofouknete kola, nakopnete motor a rozloučítese pro všechny případy se všemi, které máte rádi a vyrazíte na Elefantentreffennebo jen tak okolo komína, třeba kouknout na sjezdovky, jestli děvčata správně krouží carvingové oblouky a přitom si užijete vlastního Funcarvingu, a to rovnou nadvou kolech... pokračování zde

Co se neodehrálo? Fakt nebyl sníh!

Wintertreffen Ziegen - až napadne půl metru bílého bordelu!

velké cesty za námi - velké cesty za námi - velké cesty za námi, velké cesty za námi

Samothraki- Σαμοθράκη - Island Tour 2014 Foto

Samothraki - Stelvio 1200, BMW 650 GS, Yamaha Super Tenére 750 - Σαμοθράκη

Expedice Bosna
2. - 17. 8. 2013

Bosna a Hercegovina Republika Srpska Chorvatsko, Bosna ve filmu

Moto Guzzi Stelvio
BMW 650 GS
Yamaha Super Tenére

 

---------------------------------------------------------------

Naše stará nostalgie - pozdně podzimní stelvijní pastva

Obsah této stránky vyžaduje novější verzi aplikace Adobe Flash Player.

Získat aplikaci Adobe Flash Player

 

Nevíte kde složit hlavu s motorkou? Penzion U Mánesa, č.p. 25, Střítež u Českého Těšína
penzion@u-manesa.cz - www.u-manesa.cz Rezervace ubytování: +420 777 135 512
GPS: Loc: 49°38'463"N. 18°34'39.521"E - Mapa